Startend sociaal raadsman-/ vrouw

Sociaal Raadslieden Zeist zoekt startend sociaal raadsman-/ vrouw

Deze vacature staat ook open voor een vierdejaars SJD student

Sociaal Raadslieden Zeist en omstreken is een zelfstandig bureau, gevestigd in Zeist actief in de gemeenten Zeist, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug en Bunnik.

Wij zijn met onmiddellijke ingang op zoek naar een startend sociaal raadsman- / vrouw voor 16 uur per week tot september 2022.

Wat ga je doen?
Je zet je in om cliënten uit diverse doelgroepen te informeren en te adviseren bij hun sociaal juridische vragen. Daarbij ben je in staat om de vraagstelling van de cliënt breed te interpreteren en bied je ondersteuning waarbij je zoveel mogelijk aansluit bij de mate van zelfredzaamheid van de cliënt. Je werkt veel samen met professionals van gemeenten, andere instellingen en vrijwilligers. Je bemiddelt bij geschillen tussen instanties en cliënten, maar gaat in bezwaar of beroep wanneer nodig. Ook signaleer je knelpunten in wet- en regelgeving en zet je in om deze te verhelderen.

Dit doe je samen met de andere collega raadsvrouwen door spreekuren te verzorgen, zowel op de hoofdlocatie als in de gemeente Utrechtse heuvelrug en de wijk Vollenhoven. Ook participeren wij in de inloopspreekuren van de Wegwijscafé’s in Zeist.

Wie zoeken wij?
Voor ons team zoeken wij een tijdelijke collega die al ervaring heeft met het Sociaal Raadsliedenwerk. Je hebt daar geleerd om zowel zelfstandig te werken, als binnen een team. Het is belangrijk dat je communicatief vaardig bent, oprecht betrokken met de doelgroep en dat je goed de verbinding weet te vinden met collega’s, maar ook met andere professionals en vrijwilligers. Je bent creatief in je oplossingen en flexibel in de samenwerking.

Wat vragen wij nog meer?

  • (Stage-)ervaring in het sociaal raadsliedenwerk.
  • In ieder geval beschikbaar op donderdagen en bij voorkeur ook op dinsdag.
  • Een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag is een vereiste.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende, zelfstandige functie in een dynamische omgeving met leuke collega’s;
  • Alle ruimte om jezelf tot professional te ontwikkelen binnen onze lerende organisatie;
  • Een tijdelijk dienstverband (tot september 2022) voor +/- 16 uur per week
  • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 8 (min. € 2.780,- en max. € 3.961,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur);
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Solliciteren

Fijn dat we je interesse hebben gewekt! Graag zien we je sollicitatie tegemoet voor 25 april 2022.  Je kunt deze voorzien van korte motivatie en C.V. sturen naar info@sociaalraadsliedenzeist.nl

Mochten wij voor 25 april een geschikte kandidaat hebben gevonden, dan wordt de vacature eerder gesloten. 

We kunnen ons voorstellen dat er toch nog vragen zijn. Daarvoor kan je ons bereiken op 030-6923857. Je kunt dan vragen naar Robyn Verhoef en/of Liesbeth Bergsma. 

Sociaal Raadslieden Zeist is gesloten van 2 tm 6 mei 2022

Vanaf maandag 9 mei staan we weer voor u klaar!

logo sociaal raadslieden zeist