Actueel

Beslag op mijn vakantiegeld, mag dat?

Een deurwaarder kan beslag leggen op uw loon of uitkering. Op een deel van het inkomen mag geen beslag worden gelegd. De deurwaarder moet namelijk rekening houden met de beslagvrije voet. Dit is het deel van het inkomen waarvan u uw huur, eten en andere vaste lasten moet betalen. De hoogte van de beslagvrije voet wordt bepaald door specifieke inkomsten en uitgaven en is daarom voor iedereen verschillend. De deurwaarder mag alleen beslag leggen op het inkomen dat boven de beslagvrije voet uitkomt. Het kan dus voorkomen dat er geen ruimte is voor een beslag. De deurwaarder mag dan niets op uw inkomen inhouden.

In de maand mei wordt het vakantiegeld uitbetaald. Vakantiegeld is onderdeel van uw loon of uitkering. De deurwaarder mag daarom beslag leggen op uw vakantiegeld. Ook hierbij is hij verplicht rekening te houden met de beslagvrije voet. Als uw inkomen lager is dan uw beslagvrije voet, zal er geen of slechts gedeeltelijk beslag gelegd kunnen worden op het vakantiegeld.

Ligt er beslag op uw inkomen of is er beslag gelegd op uw vakantiegeld? Wij kunnen uw voor u berekenen of de deurwaarder dit mag doen.
De gegevens die u mee moet nemen zijn:

– De meest recente salarisstrook of uitkeringsspecificatie van u en uw partner;
– Huurspecificatie (huurverhogingsbrief);
– Polis zorgverzekeringen van dit jaar van u en uw partner;
– Gegevens over de huur- en zorgtoeslag en het kindgebonden budget;
– Documenten van de deurwaarder.

U kunt langskomen op het spreekuur of telefonisch contact met ons opnemen.

——————-

Toeslagen

In december ontvangt u van de belastingdienst weer de nieuwe beschikkingen voor het komende jaar voor de toeslagen (zorgtoeslag, huurtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag). Checkt u goed  het inkomen waarop de belastingdienst de hoogte van uw toeslagen heeft gebaseerd.  Vindt u het lastig om het inkomen te schatten, kom dan met de inkomensgegevens van u en uw medebewoners bij ons langs.